Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Danmarksmesterskabet for begyndere 2022

 

Danmarksmesterskabet for begyndere afvikles med en finale lørdag d. 16. juli 2022 under Dansk Bridgefestival i Svendborg. 

 

For at spille med i DM for begyndere, skal du kvalificere dig i distrikterne. Kvalifikationen finder sted søndag d. 3. april 2022 kl. 13.00 i hele landet. Spillestederne kan ses her i februar/marts måned.

Du må kun spille med i kvalifikationen, hvis du er startet på bridge efter d. 31. juli 2020. Du må heller ikke have fået mesterpoint eller registreret handicap inden denne dato. Der kræves medlemskab af en DBf-klub for at deltage (almindeligt medlemskab eller k-medlemskab). Der kan ikke gives dispensation for skæringsdatoen. 

Er du i tvivl, om du må stille op, så spørg i din klub eller skriv til sekretariatet på dbf@bridge.dk. Du kan også ringe på tlf. 4847 5213.

Efter kvalifikationen vil du kunne se kvalificerede par her.

 

Turneringsformat

Alle rækkevinderne (både NS og ØV) i kvalifikationsturneringerne i distrikterne kvalificerer sig til finalen.

Hvis rækkevinderne ikke kan stille op, går pladsen videre til nr. 2 i rækken og så fremdeles. Foruden rækkevinderne kvalificerer ethvert par i top 10 i den landsdækkende opgørelse sig også. I tilfælde af at et par i top 10 på landsplan også er rækkevinder i sit lokale heat, går pladsen fra landsplan ikke videre til nr. 11 og så fremdeles. 

Finalen afvikles over 36 spil. Turneringsformatet fastsættes efter antallet af kvalificerede par. 

Læs mere om reglerne i DM for begyndere i Turneringsbestemmelser og propostitioner.

 

Begynderfestivalen 

Da finalen i DM for begyndere spilles sideløbende med Begynderfestivalens turnering, kan du sagtens deltage i Begynderfestivalen to første dage og stadig spille med om titlen om at blive danmarksmester for begyndere 2022. Du kan læse meget mere om Begynderfestivalen og hvordan du tilmelder dig her

 

Program 

Lørdag d. 16. juli                                                                                                  
09.30 - 10.00 Forberedelse til turneringen v/ turneringslederen i Studiet  
10.00 - 12.30 18 spil  
12.30 - 13.30 Frokost  
13.30 - 16.00 18 spil  
ca. 16.15 Præmieoverrækkelse  

 

Mesterpoint

Der gives sølvpoint i finalen. Antallet af sølvpoint afhænger af deltagerantallet.

 

Vindere i 2019

Danmarksmesterskabet for begyndere blev senest afholdt i 2019. Her holdt Freya Normann Hven og Jette Friis forfølgerne bag sig og sikrede guldet. Bo Kilde og Jørn Vestergaard tog andenpladsen, mens bronzemedaljerne gik til Jan V. Sørensen og Anders Just. 

Foto: Charles