Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Festivalnyt 2023

 

 

Opdateret 10. maj 2023

Nu lancerer vi endnu flere nye ting på dette års Bridgefestival - tag i Rottefælden med rabat, spil med i fynsmesterskabet for åbent par og tag med til eventet Kvinder i bridge. Læs mere om alt det nye her nedenfor. 

 

Svendborg Sommerrevy Rottefælden

Som noget helt nyt, kan alle bridgespillere som er i Svendborg i dagene fra d. 8. - 15. juli komme ind og se Svendborg Sommerrevy Rottefælden med 15% rabat. 

Ønsker I en revyplatte inden revyen kan denne tilkøbes til 198 kr - her synger Anne Herdroft til maden. 

Sådan kommer du med

Billetter skal bookes direkte hos revyens billettelefon på 5757 5700. Husk at, oplyse ønskede dag for revy, dit navn og e-mail samt at du er der i forbindelse med festivalen, så får du rabatten. 

Programmet for revyen samt spilledage kan ses her.

Tryk på billedet for at se dette års plakat.


 

Bliv fynsmester i åbent par på festivalen

Nu kan du blive distriktsmester på Fyn i forbindelse med dette års Dansk Bridgefestival i Svendborg - og samtidig kvalificere dig til at deltage i 2. division i det nye DM for åbent par - uanset hvor i landet du bor. 

Distrikt Fyn afholder nemlig Fynsmesterskabet for åbent par lørdag d. 8. juli fra kl. 15.00 - 21.45 i forbindelse med Dansk Bridgefestival.

I DBf vil vi gerne understøtte, at så mange som muligt får mulighed for at deltage i distriktsmesterskaber og spille med i 2. division. Så vi håber, at alle, der er interesserede i at løfte det fynske trofæ og deltage i 2. division, tilmelder sig 

Den nye struktur i danmarksmesterskabet for åbent par betyder bl.a. at tilmelding til 2. division kræver, at du har deltaget i et distriktsmesterskab for åbent par (eller været tilmeldt i tilfælde af aflysning) - og det behøver ikke være et distriktsmesterskab i dit eget distrikt.

Spiller du med i FM for åbent par, kvalificerer du dig derfor til at deltage i 2. division - ligesom du har chancen for at blive fynsmester i åbent par. 
 

Det koster 300 kr. pr. par at deltage, og du tilmelder dig via distriktets hjemmeside her. Du skal betale indskuddet til 0914 - 3586067257, når du tilmelder dig. 

Fristen for tilmelding er lørdag d. 1. juli kl. 24.00.

Det kræver mindst 10 par, for at turneringen afvikles. Bemærk dog, at hvis du er tilmeldt, er du stadig kvalificeret til at deltage i 2. division i DM, selv om Fynsmesterskabet skulle blive aflyst. 

Har du spørgsmål omkring FM i åbent par, så kontakt turneringsleder Jørn Plet på 2334 6981 eller på plet@c.dk

 

 

Event: Kvinder i bridge

Sammen med den europæriske bridgeunion (EBL) sætter DBf fokus på kvinder i bridge ved en særskilt event som finder sted tirsdag d. 11. juli kl. 17.00 - 19.00 under Dansk Bridgefestival.

Landsholdsspiller Helle Rasmussen, som er dansk koordinator for kvindebridgen, vil være til stede og fortælle om de indsatser, der gøres internationalt og nationalt for at skærpe kvinders deltagelse i bridge. Endvidere vil du kunne møde en række andre spændende bridgekvinder.

Mød op til en snak og bliv inspireret til at lære at spille bridge, udvikle dit bridgespil og hør om andre kvinders bridgekarrierer.

 

 

 

Opdateret 27. april 2023

Festivalen nærmer sig, og der arbejdes i sekretariatet og i festivalledelsen på højtryk for at klargøre dette års helt store event.

Her vil vi fortælle lidt om de nye ting, der sker i programmet og med festivalen - se det opdaterede program her.

 

Bridgefondens "Guldtour de Svendborg"

Bridgefonden, som har til formål at fremme bridge i Danmark, sætter søndag d. 9. juli 2023 kl. 11.00 - 19.30 Svendborg og Dansk Bridgefestival på landkortet, når fonden i samarbejde med Reinholdt Bridge arrangerer ”Guldtour de Svendborg”.

Turneringen foregår som en tour rundt på udvalgte lokale beværtninger, hvor der spilles simultant. Spillerne skifter spillested flere gange, og undervejs serverer værterne gratis frokost og kage.

Der er tale om en guldpoint-turnering, og vi slutter af på Hotel Svendborg.

Der er et væld af præmier til både de bedst placerede - og største handicapforbedringer. Så alle har en god grund til at deltage!

Det koster 800 kr. pr. par at deltage og du tilmelder dig her

Bridgefonden vil undervejs i turneringen sørge for at få registeret dit CPR-nummer, så du kan få fradrag.

 

Ny handicapinddeling til bronzeturneringerne

Det sker, at vi er nødsaget til at slå flere rækker sammen i bronzeturneringerne, eller at rækkerne bliver meget små. Derfor har vi kigget lidt på handicapinddelingen og vil i år rykke grænserne til bronzeturneringerne. 

Fremover kommer rækkerne til at være Åben, 24+, 34+ og 44+ (44+ kun torsdag og fredag aften). Den gamle 28+ række bliver derfor til 24+, og den gamle 36+ række bliver til 34+. 

Vi håber, at ændringerne betyder, er vi oftere kan få alle rækker i gang, samt at fordelingen af spillere på rækkerne bliver mere jævn. 
 

”Min første turnering” – til nyere bridgespillere 😊

På festivalen har vi både Begynderfestivalen og DM for begyndere, som er direkte henvendt til nyere bridgespillere. Vi udvider nu programmet med ”Min første turnering”. Her har nyere bridgespillere mulighed for at spille en bronzeturnering med andre nye, ligesom de inden turneringen kan få en introduktion til at spille turnering, hvordan man bruger BridgeMates, hvornår man tilkalder turneringsleder med videre. Her kan deltagerne også stille alle de spørgsmål, de måtte have. Efter introduktionen spilles der 24 spil ligesom i en almindelig bronzeturnering, men der vil være lidt ekstra tid. Billetten til bronzeturneringen koster 80 kr. pr. deltager som købes i Informationen inden turneringen. 

Kan man kun komme til enten introduktion eller turnering, er det naturligvis helt fint. 

”Min første turnering” foregår søndag d. 9. juli fra kl. 12.30 til 18.00. Det foregår som drop in, så man møder bare op.

Læs mere om turneringen her
 

BC3-workshop på festivalen 

Onsdag d. 12. juli fra kl. 10.00 – 15.00 er der på festivalen en åben workshop om BC3. Workshoppen er åben for alle brugere af BC3 – uanset forhåndskendskab. 

Prisen for at deltage er 300 kr. Vand/kaffe/te og en sandwich er inkluderet i prisen.

Claus Øgard, som er forbundssuperbruger, står for workshoppen.

Læs om workshoppen her og tilmeld dig her


Husk endelig

Festivalen byder som sædvanlig på den store holdturnering Vinoble, åbne turneringer, Begynderfestival, juniorcamp, bridge/golf og meget andet.

I Svendborg finder vi også årets danmarksmestre blandt begyndere, mixed par, damepar og seniorpar. Der er fri tilmelding til dame- og seniorpar samt til DM for begyndere. 

Du kan se programmet her og hoppe direkte til forhåndstilmelding her.

 

Vi glæder os til at være tilbage i Svendborg, hvor det vil ose af god stemning og masser af bridge i hele uge 28.

 

 

 

Opdateret 16. januar 2023

Kære bridgespiller, kære festivalgæst

Med dette program for Bridgefestival 2023 byder vi samtidig velkommen til en Bridgefestival med en række programmæssige ændringer.

For det første er festivalen forkortet, så den finder sted fra lørdag-lørdag, dog med undtagelse af Bridge/Golf, hvor den første bridgeturnering som altid finder sted fredag aften.

Baggrunden for ændringen er, at hovedbestyrelsen efter en dialog med distrikterne har besluttet at tage DM for åben par ud af festivalen og erstatte turneringen med en ny, som skal afvikles uden for festivalen. Ønsket har været at styrke respekten og interessen for DM for åben par for både elite- og breddespilleren. Ligeledes er beslutningen taget for at imødegå en vigende tilslutning til DM for åben par (i 2022 kun 91 par) og undgå en placering på et tidspunkt i festivalugen, hvor der sker en afmatning.

Det betyder både nye muligheder og dilemmaer for festivalprogrammet og dermed også nogle ændringer for dig som spiller. Programmet er underlagt en række hensyn, som bl.a. indebærer,

  • At den lokalemæssige kapacitet er begrænset af, at tennishallen fortsat er lukket i sommeren 2023. Dette betyder bl.a., at VINOBLE Open igen i år skal spilles i flere lokaler. Hvilke lokaler, der bliver tale om, besluttes, når vi kender det endelige antal hold. Det bemærkes yderligere, at dette også kan have indflydelse på, hvor bronze- og sølvturneringerne spilles i disse to dage.
  • At festivalledelsen lægger vægt på, at turneringerne er spredt så vidt muligt, og at den sidste lørdag bliver attraktiv og runder festivalen af på en god måde.

Vi håber, at du som spiller vil tage godt imod ændringerne, da det for nogle nok vil kræve en stor ”Ja-hat”. Af samme grund vil der efter festivalen være mulighed for at deltage i en evaluering af programmet.

Festivalprogrammet byder på følgende ændringer:

  • DM for mixed par flyttes til den sidste del af festivalen fra torsdag-lørdag.
  • DM for dame- og seniorpar rykkes til første weekend af festivalen.
  • Guldturneringen flyttes til onsdag.

Derimod fastholdes Vinoble mandag til tirsdag, da festivalledelsen har lagt vægt på ikke at genere for mange spilleres planlægning. Der vil også fortsat være tre daglige bronzeturneringer.

Møder mellem breddespilleren og topspilleren
Vi vil gerne programmæssigt gøre det muligt at øge kontakten mellem spillere på forskellige niveauer. Derfor arbejder vi på, at der forud for en eller flere bronzeturneringer vil være mulighed for at høre en topspiller fortælle om sin egen bridgekarriere, op- og nedture og give gode råd til at blive en stærkere bridgespiller. Endvidere arbejder vi på at lave en særlig turnering, hvor vi parrer breddespillere med topspillere. Mere om dette følger.

For nyere bridgespillere og andre ændringer
DM for begyndere afholdes fra 2023 med fri tilmelding. DM for begyndere er for alle DBf-medlemmer, der er begyndt på bridge efter d. 31. juli 2021 (bemærk, at man heller ikke må have fået mesterpoint eller reguleret handicap før denne dato). 

Derudover arbejder vi på at lave en turnering for spillere, som ikke har meget erfaring i at spille turnering. Her begynder vi med en introduktion til turneringsbridgen, så du bliver klædt helt på til at spille turneringer i fremtiden. Så følg med her på siden. :)

Sluttelig er festivalledelsen blevet udvidet og består nu af funktionscheferne samt direktør og klub- og udviklingskonsulenten. 

Vi ser frem til en spændende, sjov og fornyet bridgefestival.

Med venlig hilsen
Festivalledelsen

 

 

 

Opdateret 26. september 2022

Hovedbestyrelsen har besluttet at flytte DM for åben par ud af festivalen og samtidig justere festivalen, således at den går fra lørdag - lørdag (dog med Bridge/Golf startende fredag i uge 27). 

Herved tilgodeses både familieferien og muligheden for at dække overnatningsbehovet med leje af sommerhus fra lørdag - lør­dag.

Dansk Bridgefestival 2023 vil derfor være fra lørdag d. 8. juli til og med lørdag d. 15. juli. 

På festivalen 2023 vil de ellers kendte DM-finaler, VINOBLE Open, guldturneringen, Begynderfestivalen, drop-in turneringerne mv stadig findes, men der kan ske justeringer ift. dagene turneringerne spilles på. 

Hvordan det endelige program vil se ud, kan ses her på hjemmesiden fra mandag d. 16. januar 2023 kl. 12.00.

Du kan læse mere om DM for åben par og beslutningen bag her.