Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Bulletiner 2021

 

Dansk Bridgefestival 2021 blev i 2021 afholdt online grundet corona-situationen og derfor findes der ingen egentlige bulletiner fra 2021. På denne side kan du genopleve nogle highlights fra den første elektroniske festival.

 

Tak for denne gang

Online Bridgefestival 2021 er slut. 27 bronzeturneringer, en guldturnering, en holdturnering samt tre DM-finaler for par er spillet. 

Tusind tak til alle, der deltog - det har været en sand fornøjelse. 

Alle resultater fra online festivalen findes her. Se også alle bronzevinderne her.

 

Søndag d. 18. juli 

Østergaard og Fredin holdt hele vejen hjem

Den dansk/svenske konstellation Henning Østergaard - Peter Fredin vandt DM for åben par. Dermed supplerede Henning Østergaard sin sølvmedalje fra mixed par sammen med Bettina Kalkerup med en medalje af fornemste karat. Østergaard og Fredin førte efter førstedagen lørdag og var aldrig for alvor truet i løbet af søndagen.

Nummer to blev Henrik Kruse Petersen - Stig Werdelin, som også kom ind på andenpladsen i DM for seniorpar. Bronzemedaljerne gik til mestrene fra 2019, Lars K. Nielsen og Flemming Poulsen. Slutstillingen og søndagens resultater kan du se herAlle resultaterne fra lørdag ligger her.

DM for åben par afsluttede den virtuelle festival, som blev gennemført på RealBridge.


 

Torsdag d. 15. juli

Sørensen og Røhl vandt seniorpar efter slutspurt

H.K. Sørensen og Jørgen Røhl er nye danmarksmestre i seniorpar. De jyske veteraner præsterede en imponerende slutspurt og overhalede Stig Werdelin - Henrik Kruse Petersen, som ellers førte det meste af rejsen.

Først så de to par ud til at stå fuldstændig lige, hvorefter Sørensen og Røhl ville vinde, da de var bedst i den indbyrdes runde. Men en scorefejl gjorde, at H.K. Sørensen og Jørgen Røhl var et mulehår foran. Tredjepladsen gik til Henrik Norman Hansen og Flemming Dahl. Du kan se slutstillingen og torsdagens resultater herOnsdagens resultaterne er her.

DM for seniorpar blev afviklet på RealBridge ligesom de øvrige parmesterskaber under online festivalen.

Slutspurtsparret Jørgen Røhl og H.K. Sørensen


 

Festivalgeneral vandt guldturnering

Torsten Ørhøj er chef-TL under online festivalen. Men torsdag havde festivalgeneralen fundet tid til at selv at spille med i guldturneringen. Og sørme om ikke det blev til sejr i B-rækken sammen med makkeren, Karsten Dorph. Ørhøj og Dorph kan nu sætte dejlige guldpoint ind på kontoen. Mette Sand og Annemette Hattens blev nummer to, mens tredjepladsen gik til Johanne og Lars Tærsker Hansen. Alle resultaterne fra B-rækken er her.

A-rækken blev vundet af Dan Nybo og Preben Thaarup, som i øvrigt også vandt Bridgefondens bronzeturnering onsdag aften. Nybo og Thaarup sejrede foran Poul Mogensen og Jan Mayer, mens tredjepladsen gik til Peter Bang Knudsen og Kim Nørgaard Nielsen. Resultater fra A-rækken kan findes her.

10 par deltog i A-rækken, mens 12 par spillede med i B-rækken.


 

Onsdag d. 14. juli 

Annegrete spillede med fra Australien

Australien har fået lov til at deltage i Eurovision - og nu er landet down under også repræsenteret ved online bridgefestivalen.

Bronzeturneringen onsdag formiddag havde deltagelse af Annegrete Kolding, der har boet i Australien siden 1997. Annegrete spillede med sin svoger, Hans J. Kolding. De to plejer at spille bronzeturneringer i Svendborg, når Annegrete er i Danmark om sommeren, men på grund af corona har hun ikke kunnet rejse i år. I stedet spillede hun ved de elektroniske borde via en forbindelse fra Sydney.

"Jeg synes, det er dejligt, at vi kan spille sammen på denne måde. Hernede må man kun gå tur med én person i øjeblikket, så det bliver ikke til meget live bridge," fortæller Annegrete Kolding.

Annegrete regner med at spille flere turneringer under festivalen, men må nok holde sig til formiddagsudgaven. Den turnering passer fint, da det er aften i Australien, mens eftermiddags-seancen først slutter langt efter midnat australsk tid.

En afstand på 16.000 kilometer er ikke noget problem, når man har RealBridge. Annegrete Kolding (til højre) spillede med sin svoger, Hans:


 

Tirsdag d. 13. juli 

Kortartister tryllede A-rækken hjem

Cirkusdirektør Henrik Kruse Petersen dirigerede dygtigt sine artister frem til sejr i Festival hold, som blev afsluttet tirsdag. Kruses Kortcirkus vandt A-rækken sikkert med Solsiden som nummer to og Valby bakke på tredjepladsen. I manegen for kortcirkusset var Tatyana Trendafilova og Fredrik Jarlvik, som var på gæsteoptræden fra Sverige, samt Leif Nygaard og cirkusdirektøren selv.

I B-rækken levede Toppen af ingenting på en måde op til sit navn, da holdet gled til tops foran Jeg har hovedpine skat og SOHO. Topspillerne var Jens Skak-Nielsen og Lars F. Mathiesen samt Anita Torlyn og Peder Filskov Schmidt.

Hædrende omtale for turneringens bedste navn går til De glubske ulve fra Holstebro, der sluttede på tiendepladsen i B-rækken.

Festival hold blev afviklet på den virtuelle bridgefestival som en slags erstatning for Vinoble. Og selv om om turneringen i sagens natur aldrig kunne få samme atmosfære som i Svendborg, var stemningen ved bordene fin med masser af hygge.

Slutstillingen i A-rækken kan du se her. Og resultaterne fra B-rækken er her.


 

Jytte Skjærbæk hædret

Jytte Skjærbæk blev hædret med DBf´s sølvnål for sin mangeårige indsats i forbindelse med Dansk Bridgefestival. Jytte Skjærbæk valgte i 2020 at udtræde at festivalledelsen og som funktionschef for cafeen og de frivillige. Jytte har været en stor drivkraft i afholdelsen og udviklingen af festivalen. 

"Jeg er meget glad og taknemmelig for den flotte hædersbevisning. Det har været nogle sjove, udfordrende og spændende år, hvor jeg har lært en masse søde mennesker fra bridgemiljøet at kende. Og jeg følte, at overrækkelsen var den helt rigtige afslutning på det hele," siger Jytte Skjærbæk.

Sus Vang, medlem af hovedbestyrelsen i DBf, overrakte Jytte nål, diplom og blomster i forbindelse med et åbent hus i Svendborg Bridgeklub.

Jytte Skjærbæk.
Foto: Palle Holm Pedersen


 

Mandag d. 12. juli 

De første dobbelte bronzevindere er kåret

Søndag eftermiddag vandt Karin Bech og Kent Gath åben række ved online festivalens bronzeturnering. Karin og Kent sejrede også lørdag formiddag og blev dermed første par i år, som tog en dobbelt bronzesejr. Jesper Kragh har også allerede vundet to bronzeturneringer, om end med to forskellige makkere - Claus Tegtmeier og Per Gaunø. Du kan se listen over alle bronzevindere her. 

Højeste vinderscore i de bronzeturneringer, som er afviklet med par-opgørelse, indehaves indtil videre af Inga og Gunnar Biltoft. Inga og Gunnar kom først over stregen i 28+ rækken søndag formiddag med imponerende 65,28 %.


 

Søndag d. 11. juli

Hemberg høstede hædren 

Leise og Rico Hemberg er historiens første parmestre på nettet. Ægteparret Hemberg vandt DM for mixed par, der blev afviklet i weekenden som led i online bridgefestivalen på RealBridge.

Søndag gik Leise og Rico Hemberg forbi Bettina Kalkerup og Henning Østergaard, der førte efter lørdag. Kalkerup og Østergaard sluttede som nummer to, mens tredjepladsen og bronzemedaljerne gik til Vibeke Lund og Martin Cristoffersen.

De glade vindere, Leise og Rico Hemberg

Du kan se resultaterne fra søndag her. Lørdagens resultater er her.